Van donderdag 1 maart 2018 t/m zondag 3 juni 2018
  Van 1 mrt. 2018 t/m 3 jun. 2018
  Groeningemuseum, Brugge

De Openbare Bibliotheek van Brugge beheert één van 's werelds belangrijkste collecties incunabelen van Colard Mansion. Zijn manuscripten en incunabelen worden binnen de context van de internationale boekproductie en -handel, waarvan Brugge een centrum was, belicht. Zijn netwerk, de traditionele en innovatieve aspecten van zijn oeuvre, zijn ondernemerschap en de herkomst van zijn werken vormen de onderzoeksvragen. Omdat Mansion de eerste boekenondernemer is die experimenteert met gravures als illustraties in gedrukte boeken, wordt zijn oeuvre gepresenteerd binnen een artistieke interdisciplinaire context. Naast een rijke selectie van manuscripten, incunabelen en gravures, worden houtsneden, gegraveerde metalen objecten en andere kunstwerken getoond.