Van donderdag 1 juli 2021 t/m dinsdag 31 augustus 2021
  Van 1 jul. 2021 t/m 31 aug. 2021
  Museum van de Nationale Bank van België, Brussel

Gooi de trossen los, licht het anker, hijs de zeilen en trek op avontuur in het museum van de Nationale Bank! Een piratenschip is in het museum aangemeerd. Ga aan boord en volg de schatkaart naar de wondere schat die verborgen is op het Eiland van de Verloren Franken. Verzamel tijdens deze spannende boottocht alle benodigdheden om een goede piraat te worden en vervolledig jouw persoonlijke piratenpaspoort. Maar kijk uit, er zijn kapers op de kust! De zeerovers van het spookschip ‘La Inflación’ willen jou in woelige wateren krijgen.

Wanneer je met je piratenschip opnieuw de veilige haven van de Nationale Bank bereikt, verdien je als een echte held(in) ook een plaatsje op een bankbiljet. Maak een foto met je zelfgemaakte ooglapje en prijk als stoere piraat op je eigen biljet, dat je mag meenemen naar je thuishaven.

Allen aan boord!

WANNEER? De boot vaart in juli en augustus uit van maandag tot vrijdag, iedere dag van 9 tot 17 uur.

VOOR WIE? Alle zeeboefjes van 4 tot 6 en alle zeemaatjes van 7 tot 12 jaar kunnen aan boord klimmen van ons schip!

DUUR? Dit avontuur op zee duurt ongeveer 45 minuten.

PRIJS? Er is geen tol in onze haven! De activiteit is dus volledig GRATIS!