Van woensdag 1 juli 2020 t/m maandag 31 augustus 2020
  Van 1 jul. 2020 t/m 31 aug. 2020
  Museum van de Nationale Bank van België, Brussel

Zoals ieder jaar organiseert het museum een schattenjacht voor families. Dit jaar moeten kinderen tussen 4 en 12 jaar enkele opdrachten rond het thema geluid tot een goed einde brengen, om de slapende uil te hulp te schieten.

De uil van Athena vliegt elke nacht rond om de voorwerpen in het museum te bewaken. Blijkbaar was uil vorige nacht heel moe, want ze is nog steeds niet wakker geworden! Wat nu? Kan jij ons helpen uil wakker te maken, zodat ze er volgende nacht opnieuw op uit kan? Kruip daarvoor in de veren van uil en volg het traject dat zij dagelijks in de Nationale Bank van België aflegt. Op dat traject kan je muzieknoten verdienen. Zo maak je zelf een melodie, die je op het einde van je speurtocht voor uil mag spelen. Misschien slaag jij er zo wel in haar wakker te maken? Alle jonge muzikanten worden beloond met een verrassing!

In het museum is alles in het werk gesteld om u in de beste omstandigheden en in alle veiligheid te verwelkomen! Elk kind krijgt een zakje met eigen materiaal en de route in het museum werd uitgetekend.