Je moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken.

Het Museum voor Schone Kunsten te Doornik is gevestigd in een gebouw dat ontworpen is daar de Belgische architect Victor Horta. Het museum schetst een beeld van de geschiedenis van de schilderkunst van de 15e eeuw tot heden. De collectie bestaat voornamelijk uit oude schilderijen van het legaat dat de Belgische kunstverzamelaar en mecenas Henri Van Cutsem aan Doornik heeft geschonken.

Alternatieve naam:

en Museum of Fine Arts of Tournai

Het Museum voor Schone Kunsten Doornik
Enclos Saint-Martin 3
7500 Doornik

Museumtype(s)

Kunst & Design

Onderwerpen

Moderne kunst Hedendaagse kunst Renaissancekunst & Vroegmoderne kunst

Bezoekersinformatie

Openingstijden

We hebben geen informatie over de openingstijden van Het Museum voor Schone Kunsten Doornik.

Meer openingstijden

Toegangsprijzen

Normaal tarief 2,00 €

Gratis: de eerste zondag van de maand
Gratis: leerkrachten op vertoon van hun lerarenkaart
Gratis: op vertoon van perskaart
Gratis: schoolgroepen afko...

Meer toegangsprijzen

• Museumwinkel

• Parkeerplaats

Enclos Saint-Martin 3, Doornik, België

Bekijk Het Museum voor Schone Kunsten Doornik op de kaart

Tentoonstellingen

Er zijn geen actuele tentoonstellingen van Het Museum voor Schone Kunsten Doornik bekend.

Alle tentoonstellingen

Recensies

Er zijn 2 beoordelingen van Het Museum voor Schone Kunsten Doornik.

maandag 18 februari 2019 18 feb. 2019

Dit museum heeft ooit grandeur en klasse gekend. Nu kom je binnen en lijkt het alsof je in een Oostblokland bent. Op de lockers is het gebruik van 50 frank doorstreept en vervangen door 50 cent met een viltstift. (wanneer is de euro weer ingevoerd?) De te restaureren werken liggen op de grond, de helft van de verlichting is stuk en het sanitair is sinds 1962 niet meer gerenoveerd. Ik hoop oprecht dat er snel subsidies komen en een curator met visie want nu is het zonde dat de toch wel mooie collectie in dergelijke omstandigheden bewaard moet worden.

Bezocht op donderdag 8 november 2018

Nuttige recensie  0

Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je dit museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie. Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.