Pers

Beeldmateriaal

Hier kun je beeldmateriaal (in ZIP-formaat) downloaden. Dit beeldmateriaal kan worden gebruikt bij persvermeldingen.

Persberichten

  Dinsdag 7 februari 2017

Amsterdam, dinsdag 7 februari 2017

Nederlands museumplatform WhichMuseum breidt uit naar België

Iets meer dan een jaar nadat de website in Nederland lanceerde is WhichMuseum, hét museumplatform van Nederland, nu ook beschikbaar in België. Sinds haar livegang is WhichMuseum uitgegroeid tot een belangrijke bron voor de (inter)nationale museumbezoeker in Nederland. Door het toevoegen van Belgische musea aan de website wil het platform een groeiend aantal museumbezoekers aanspreken.

WhichMuseum

Het gratis te gebruiken platform helpt haar bezoekers de leukste musea te vinden en museumbezoek te stimuleren door bezoekersinformatie en -beoordelingen van musea te tonen. Er is ruimte voor zowel de grotere als de kleinere musea, met nu meer dan 2000 musea.

Brug tussen musea en bezoeker

Gegevens worden door musea zelf up-to-date gehouden via het museumbeheer op de website, dat beschikbaar wordt gemaakt voor musea die zich (kosteloos) op de website aanmelden. Hiermee tracht het platform een betere brug te slaan tussen de musea en de museumbezoeker.

Alle musea in zowel Nederland als België zijn nu te raadplegen via de twee Nederlandstalige varianten van het platform: WhichMuseum.nl (voor Nederlandse bezoekers) en WhichMuseum.be (voor Belgische bezoekers), of via de Engelstalige variant WhichMuseum.com.

  Dinsdag 13 oktober 2015

Link naar afbeelding

Amsterdam, dinsdag 13 oktober 2015

Nieuw museumplatform informeert beter door samenwerking met musea

Na twee jaar voorbereiding is WhichMuseum (whichmuseum.nl) officieel gelanceerd in Nederland. Museumliefhebbers vinden er informatie als museumbeschrijvingen, openingstijden, toegangsprijzen, actuele tentoonstellingen en beoordelingen. Door mensen beter te informeren en voor musea te enthousiasmeren zal het project helpen museumbezoek te stimuleren.

Informeren & enthousiasmeren

De gratis te gebruiken website helpt haar bezoekers de leukste musea te vinden en museumbezoek te stimuleren door bezoekersinformatie en -beoordelingen van musea te tonen. Er is ruimte voor zowel de grotere als de kleinere musea, met op dit moment vermeldingen van zo'n 1200 Nederlandse musea.

Op de website is het visuele en educatieve karakter van musea doorgevoerd. Musea zijn per type en categorie en per stad en dorp gegroepeerd en in toplijsten opgenomen. Een van de initiatiefnemers, Daan Gips: "Museumbezoek in Nederland groeit al voor bijna 10 jaar op rij. Wij proberen met een frisse, moderne website onder andere ons steentje aan deze groei bij te dragen. Dit doen we door aan de ene kant bestaande museumbezoekers beter te informeren en aan de andere kant potentiële museumbezoekers voor een museumbezoek te enthousiasmeren."

Museumliefhebbers

WhichMuseum moet een plek voor museumliefhebbers worden voor het vergaren van informatie en het bediscussiëren van musea en tentoonstellingen. Bezoekers kunnen hun mening geven door een beoordeling op de site achter te laten of een recensie te schrijven. Door dergelijke mogelijkheden te bieden wordt getracht een interactief geheel te creëren en museumliefhebbers met elkaar te verbinden.

Samenwerking met musea

Naast dat er aan museumliefhebbers informatie wordt verschaft, wordt er ook een plek aan musea geboden om zichzelf gratis op een centrale plek online te presenteren. Gips: "Een veel gehoorde opmerking van musea is dat ze graag aan een project als WhichMuseum meedoen, maar ze zelf de controle willen houden over de informatie die online getoond wordt. Musea hebben bij ons daarom zelf de mogelijkheid om hun eigen pagina te beheren. Deze samenwerking heeft zowel een voordeel voor musea als voor ons: musea hebben de controle over hun presentatie en wij hebben de juiste en actuele informatie voor onze bezoekers."

Klein, jong team met internationale ambitie

WhichMuseum is door een klein, jong, Nederlands team ontwikkeld. Kaz Alting (26), Daan Gips (24) en Stijn Voss (22) zijn drie internetondernemers die hun krachten voor dit project hebben gebundeld. WhichMuseum begint nu in Nederland met Nederlandse musea, maar het project zal spoedig ook in andere landen beschikbaar zijn. De website is op dit moment al wel te bekijken in twee talen: Nederlands (whichmuseum.nl) en Engels (whichmuseum.com).

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×